top of page

Sürdürülebilir Satınalma

Eğitimin Amacı:

Satınalma, bir yandan daha fazla kaynak tüketimine yol açan bir eylem olmakla beraber diğer yandan kaynakların tüketiminde sürdürülebilirlik ilkelerine uyulması açısından bir kontrol mekanizması olarak kullanılabilir. En başta sürdürülebilirlik esaslarını çok iyi belirleyerek firma içinde içselleştirmek ve bu esasları tedarikçi seçiminde ve değerlendirmesinde etkin bir şekilde kullanmak, yalnızca mensubu olduğumuz organizasyon değil aynı zamanda etkileşim içinde olduğumuz tüm iş çevresinde de sürdürülebilirliği yaygınlaştırmamıza katkıda bulunacaktır.

 

Kimler Katılmalı?

Bu eğitime şirketlerin satınalma departmanındaki tüm çalışanların yanında ilgili süreçlerdeki karar alıcıların katılması önerilir.

Stok Yönetimi

Eğitimin Amacı:

Modern üretim sistemlerinde stoklar yöneticileri yakından ilgilendiren bir konudur. Yanlış stok politikaları ve uygulamaları yüzünden pek çok işletmenin kritik duruma düşmesi sık rastlanan bir olaydır. Bazan büyük nakit sıkıntısı yaşayan işletmelerde nakit ihtiyacını rahatlıkla karşılayabilecek miktarda lüzumsuz yarı mamül stokları bulunduğu görülür. Bazı işletmelerde de yeterli hammadde stoku olduğu bilindiği halde, birkaç önemsiz parça yüzünden üretimin aksaması söz konusu olabilmektedir. Bu eğitimde, bu olumsuzlukların giderilmesini sağlayacak ve işletmelere değer katacak bir stok yönetiminin nasıl kurulacağı ve işletileceği sayısal örnekler de dahil olacak şekilde işlenecektir.

 

Kimler Katılmalı?

Bu eğitime şirketlerin stok kontrol departmanında görev yapanlar ve süreçteki ilgili departman yöneticilerinin  katılması önerilir.

                                                        

Satın Alma Ve Sözleşme Yönetimi

Eğitimin Amacı:

Bu eğitimde, lojistik yönetiminin dinamik fonksiyonlarından biri olan Satınalmanın kapsamlı bir anlatımının yanında uygulama esasları ve teknikleri tanıtılır. Tüm endüstrilerde satınalma departmanındaki profesyonellere satınalmanın prensiplerini öğrenmeleri için ulusal ve uluslararası bağlamda yöntem biçimleriyle bir altyapı hazırlanır. Katılımcılar satınalmanın şirket ömürlerinde ve gelişimlerindeki etkisini görerek ufuklarını geliştirir. Bu eğitim satınalmanın kapsamını, lojistik süreçteki yerini, pazarlık yöntemleri ve tedarikçi seçimi ile yönetimini kapsar. Katılımcılar aynı zamanda bir satınalma deparmanı yapılanması ve prosedürünün nasıl olması gerektiği, satınalma yöneticisi  ve çalışanlarının hangi bilgi ve eğitime ve etik değerlere sahip olması gerektiği konularını da incelemenin yanında, satınalma ile sözleşme yapma ve yönetme ilişkisini, kalite yönetiminin satınalma fonksiyonunu tamamlayıcı etkisini öğreneceklerdir.

 

Kimler Katılmalı?

Bu eğitime şirketlerin satınalma departmanındaki tüm çalışanların katılması önerilir.

Lojistikte Risk Yönetimi Ve Sigorta

Eğitimin Amacı:

Ekonomik risklerin çoğu beklenen çıktılardan sapmaların meydana gelmesidir. Söz konusu sapmalar beklenen çıktılar ile gerçekleşenlerin arasındaki ölçümlerdir. Sapma ne kadar büyükse risk de o kadar çoktur. Lojistiğin gittikçe önem kazanması ve bu doğrultuda lojistik hacmin ve aktivitelerin artmasıyla beraber süreçlerdeki belirsizlikler ve riskler de o kadar artmaktadır. Ancak lojistik süreçlerdeki standart dışılığın ve kendine özgünlüğün çokluğu belirsizliklerin risk olarak tanımlanmasını, dolayısıyla sigorta altına alınmasını zorlaştırmaktadır. Yapılan sigortaların sonucunda korkulan durumla karşılaşıldığında riskin ne kadarının, nasıl giderildiğinin henüz çok açık olmaması hem hizmet alanları, hem verenleri hem de sigortacıları tedirgin etmektedir. Bu eğitimin amacı, bu tedirginlikleri minimize edecek bir şekilde risk ve belirsizlikleri ortaya koymak, risk yönetim tekniklerini anlatarak en önemli risk yönetim tekniklerinden biri kabul edilen sigorta ve sigortacılığın lojistik süreçlerle optimum şekilde bağdaştırmaktır.

 

Kimler Katılmalı?

Bu eğitime, lojistik süreçlerle ilgili tüm yönetici, çalışan ve risk yönetimi yapan personel ile sigorta şirketlerinin lojistik konularında görevlendirdiği elemanlar katılmalıdır.

Lojistikte Talep Tahmin Yöntemleri

Eğitimin Amacı:

Her işletme aylık, dönemsel veya sezonluk (3-4 aylık periyodlarda) ve yıllık satışlarını rakamsal olarak ifade eder ve bunu bir sonraki satışlarını tahmin etmek için kullanır. Talep tahmini sağlıklı verilerin değerlendirilmesiyle tutarlı ve dengeli bir planlama ve sürekli gelişme için gereklidir.  Lojistiğin ana faaliyet alanları olan depolama, tedarik ve satın alma, stok yönetimi, taşımacılık ve müşteri ilişkilerinde eniyilemenin (optimizasyon) yapılabilmesi  için bu süreçlerin ürünü olan hizmetlere ne kadar ihtiyaç duyulacağının önceden ve bilimsel yöntemlerle tespit edilmesi, lojistiğin tanımında var olan maliyetlerin düşürülmesi, düşük seviye stoklar, stoksuzluktan kaynaklanan kayıpların önlenmesi ve daha kısa temin ve tedarik zamanlarını sağlayacaktır. 

 

Kimler Katılmalı?

Bu eğitime, lojistik süreçlerle ilgili tüm yönetici ve çalışanların yanında  üretim ve süreç iyileştirme ve  malzeme yönetimi yapan personel katılmalıdır.

Please reload

bottom of page